MENU

RAMEN

CHINTAN SHOYU RAMEN Z WONTONAMI

  • lekki bulion wieprzowo-wołowy z oliwą z dymki i imbiru
  • wontony z dorszem i krewetkami
  • pieczona cukinia
  • pomidor
  • jajko shoyu
  • szczypior

36,-

TORI SHOYU RAMEN Z YAKITORI Z KURCZAKA

  • klarowny bulion wieprzowo-wołowy 
  • yakitori z kurczaka w sosie BBQ 
  • pieczona czerwona cebula 
  • baby kukurydza 
  • paluszki krabowe 
  • jajko shoyu 
  • szczypior 

32,-

TANTANMEN

  • gęsty bulion wieprzowo-wołowy z pastą sezamową z chili 
  • pikantne mięso mielone 
  • kimchi 
  • kukurydza
  • biała cebula
  • jajko shoyu 
  • szczypior 

34,-

CURRY RAMEN Z WOŁOWINĄ

  • wołowo-drobiowy lekko pikantny bulion 
  • wolno gotowana w sosie ostrygowym wołowina 
  • kiszona w curry kapusta 
  • jajko sous vide 
  • szczypior 

38,-

CURRY RAMEN Z BOCZKIEM 

  • wołowo-drobiowy lekko pikantny bulion 
  • glazurowany boczek 
  • menma
  • jajko sous vide 
  • szczypior

35,-

WEGE TONKOTSU MISO RAMEN Z GRZYBAMI SHITAKE 

  • wegański warzywny bulion z mlekiem sojowym 
  • duszone w sosie sojowym shitake 
  • piklowane shimej 
  • boczniak mikołajkowy 
  • pak choy 
  • piklowana rzodkiewka 
  • jajko shoyu 
  • szczypior 

35,-

WEGE TONKOTSU SHOYU RAMEN Z KOTLECIKAMI SOJOWYMI 

  • wegański warzywny bulion z mlekiem sojowym 
  • kotleciki sojowe w mące kukurydzianej 
  • edamame 
  • kukurydza
  • opiekany pomidor 
  • jajko shoyu 
  • szczypior 

33,-

SHOYU PAITAN MISO RAMEN ZE SCHABEM

  • lekko zawiesisty bulion wieprzow0-wołowy 
  • schab marynowany w imbirze 
  • tykwa
  • piklowana rzodkiewka 
  • jajko shoyu 
  • szczypior

34,-

DANIA SZEFA KUCHNI

PAD THAI Z MAKARONEM RYŻOWYM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA Z KREWETKAMI

  • kiełki fasoli mung 
  • prażone orzeszki
  • limonka 
  • kolendra 
  • cebula 

39,-

PAD THAI Z MAKARONEM RYŻOWYM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA Z TOFU 

  • kiełki fasoli mung 
  • prażone orzeszki
  • limonka 
  • kolendra
  • cebula 

33,-

RAMEN W SOSIE Z ŻEBERKAMI 

  • ramen w sosie imbirowym
  • wolno pieczone żeberka w sosie BBQ
  • wakame
  • mini kukurydza 
  • tokyo mayo

35,-

PIECZONY ŁOSOŚ NA SMAŻONYM RYŻU

  • łosoś pieczony w sezamowym sosie 
  • ryż w woka z warzywami i sosem ponzu 
  • sos dashi 

37,-

PRZYSTAWKI

TATAR Z ŁOSOSIA 

  • piklowane japońskie grzyby
  • smażone kapary 
  • ogórek
  • sriracha 

26,-

FRYTKI Z BATATÓW 

  • tokyo mayo 
  • zioła
  • parmezan

15,-

SPRING ROLLS Z WOŁOWINĄ

  • pikle własnej produkcji
  • majonez czosnkowy 

19,-

KURCZAK SMAŻONY W PANKO 

  • sałatka z glonów wakame

19,-

DODATKI

NAPOJE

  • sałatka wakame

10,-

  • kimchi

10,-

  • jajo shoyu

4,-

  • jajo sous vide

4,-

  • extra makaron

8,-

  • extra bulion

10,-

 

  • lemoniada Ramune 

13,-

  • herbaty

9,-

  • kawa

od 7,- do 13,-

  • kombucha 0,5l

15,-

  • Cisowianka 0,3l – 0,7l

od 6,- do 13,-

  • napary 

od 10,- do 11,-

DESERY

  • SERNIK MATCHA Z WIŚNIAMI

17,-

  • SMAŻONE LODY MANGO-MARAKUJA Z CZEKOLADOWĄ CHRUPKĄ

16,-